stand werken home aanbod fotogalerij ligging meer info contact  
   

Residentie Graanmolens - Project

 

Bij het ontwerpen van residentie Graanmolens heeft IGEMO rekening gehouden met enkele belangrijke voorwaarden:

 
 

Eigentijds wonen

 
 

De nieuwe gebouwen hebben een eigentijds uiterlijk gekregen. Hoewel ze verwijzen naar het industriële verleden van de site worden moderne maar toch warme materialen gebruikt.

 
   
 

Historisch kader

 
 
De eigenheid van de plek blijft behouden. De graanmaalderij en het historische molengebouw werden volledig gerenoveerd.

Het kleurrijke kunstwerk “The Peppermill” werd opgericht om het historische belang van deze plek te benadrukken. Het 9,5 m hoge kunstwerk, naar een ontwerp van de Duitse kunstenares Erika Hock, staat symbool voor de verbintenis tussen het woonproject en de vroegere industriële site en de gezellige warme keuken.
 
   
 

Dorpskarakter

 
 
Via verkeersvrije paden ben je op minder dan 5 minuten in het centrum van de dorpskern. Door de gebouwen te groeperen rond een kleinschalig, sfeervol semi-privaat plein wordt het dorpskarakter gevrijwaard.
 
   
 

Wonen in het groen met een open uitzicht

 
 
Vanuit vrijwel alle appartementen is er een wijds uitzicht op de velden en de akkers naast een spoorlijn waar af en toe nog een stoomtrein voorbijkomt. Elk appartement heeft ook een terras om te genieten van de groene omgeving.

Het park aan de achterzijde is een veilige gezamenlijke groene ruimte om aangenaam in te vertoeven of kinderen te laten spelen. Een prachtig binnenplein in een autoluwe straat straalt rust uit maar geeft ook gelegenheid om andere bewoners te ontmoeten.
 
   
 

Duurzaam ontwerp

 
 

IGEMO heeft met dit inrichtingsplan veel aandacht besteed aan het creëren van een duurzaam ontwerp. Duurzaam bouwen is namelijk bouwen voor de toekomst. Niet alleen werd een voormalige industriële site omgebouwd tot woon- en parkzone, de gebouwen beantwoorden eveneens aan een hele reeks duurzaamheidprincipes.

Daarom:

  • opteerde IGEMO voor appartementen om het ruimtegebruik te intensifiëren;
  • werkte IGEMO bij de bouw en renovatie van de woningen met energiebesparende maatregelen: streven naar een optimale, zongerichte oriëntatie, verbeterde isolatietechnieken, het gebruik van duurzame materialen ...;
  • voorzag IGEMO voldoende afstand tussen de blokken om maximale natuurlijke lichtinval te krijgen in de binnenruimtes;
  • wordt de aanwezige open ruimte zoveel mogelijk gevrijwaard en ingericht als kwalitatieve verblijfsruimte.